Σάββατο 2 Μαΐου 2009

KΙΜΩΝ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας...

Ο εξαιρετικός μας προπονητής και κριτής ιππασίας μας άφησε ξαφνικά στις 11 Απριλίου 2009. H θλίψη όλων, όχι μόνο συγγενών και φίλων του αλλά και συναθλητών του, μαθητών του και συναδέλφων του έγινε αντιληπτή στην επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν του. Ο χαμός του αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό στον χώρο της ιππασίας στην Ελλάδα αλλά κυρίως αφήνει ένα κενό στις καρδιές μας.
Η άψογη συμπεριφορά του, η έντονη προσωπικότητα του, η καθαρότητα του λόγου του και η στήριξη του σε όλους εμάς που τον είχαμε ανάγκη είναι μερικά από τα πράγματα που

θα μας μείνουν αξέχαστα.
Υπήρξε εξαιρετικός ιππέας. Στους αγώνες έβγαινε σχεδόν πάντα πρώτος... Καμάρωνε πάντα για την απόδοση των μαθητών του και επεδίωκε την ισότητα μεταξύ μας στον όμιλο. Πρώτα μας δίδασκε πως να φερόμαστε και έπειτα πως να ιππεύουμε. Ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής. Ήταν ένας δάσκαλος της ζωής, ένα πρότυπο όλων.
Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή και αισιοδοξία. Σπάνια τον έβλεπες κακόκεφο. Πάντα θα σου έδινε κουράγιο εκεί που για σένα τα πάντα φαίνονταν δύσκολα.




Ας συνεχίσουμε αυτό το άθλημα που τόσο λάτρευε ο Κίμων. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται του οφείλουμε την αφοσίωση μας στην ιππασία όπως είχε αφοσιωθεί σ' αυτήν κι αυτός. Αν βρίσκεται κάπου εκεί ψηλά στον ουρανό και μας βλέπει σίγουρα θα χαίρεται κοιτάζοντας μας να πηγαίνουμε καλά στους αγώνες και να δοξάζουμε τον όμιλο που με πολύ κόπο κρατούσε ζωντανό και ασυναγώνιστο.
Μπορεί να μην τον βλέπουμε, να μην τον ακούμε, όμως μπορούμε να τον σκεφτόμαστε και να θυμόμαστε τα λόγια του.
"πάντα να κοιτάς μπροστά σου"

Κ Ι Μ Ω Ν Β Α Φ Ε Ι Α Δ Η Σ
ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: